AVRUPA KONUTLARI 1 SİTESİ KULLANIM SUYU SİSTEM BORULARININ PPRC KOMPOZİT BORU İLE DEĞİŞTİRİLMESİ İŞİ İHALESİNDE UYGULANACAK
AVRUPA KONUTLARI 1 SİTESİ KULLANIM SUYU SİSTEM BORULARININ PPRC KOMPOZİT BORU İLE DEĞİŞTİRİLMESİ İŞİ İHALESİNDE UYGULANACAK

AVRUPA KONUTLARI 1 SİTESİ KULLANIM SUYU SİSTEM BORULARININ PPRC KOMPOZİT BORU İLE DEĞİŞTİRİLMESİ İŞİ İHALESİNDE UYGULANACAK

İDARİ ŞARTNAME

I – İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 1 – İşverene  ilişkin bilgiler

1.1. İşverenin ;

a) Adı: AVRUPA KONUTLARI 1 SİTESİ YÖNETİMİ

b) Adresi: ………………………………………….

c) Telefon numarası: ………………….

ç) Faks numarası: …………………..

d) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: -…………..  /

Madde 2 – İhale konusu işe/alıma ilişkin bilgiler

2.1. İhale konusu işin/alımın;

a) Adı: AVRUPA KONUTLARI 1 SİTESİ KULLANIM SUYU SİSTEM BORULARININ PPRC KOMPOZİT BORU İLE DEĞİŞTİRİLMESİ

b) Türü: Yapım işleri

c) İlgili Uygulama Yönetmeliği: Teknik Şartname ve İlgili standartlar

Yüklenici tarafından temin edilen teklif mektubu ekinde belirtilen PPRC kompozit boruların her çapta birleştirme (Fittings ) parçaları ile  montajı , mevcut galvaniz boruların  demontajı yapılarak  , kullanım suyu  borularının  daire sayaçlarına kadar yenilenerek  bu iş için gerekli her tür ve çapta vanaların  , vb. dahil malzemelerin yüklenici tarafından temin edilerek montaj ve hidrofor sistem  bağlantıları tamamlanarak  , hidrofor dahil sistemin çalışır hale getirilmesi işlerini kapsar.

Ayrıntılı bilgi teknik şartname içinde yer almaktadır.

f) İşin yapılacağı/malın teslim edileceği yer: Bloklara ait tüm kullanım suyu ( temiz su sistemlerin su deposu hattı  – hidrofor sistem bağlantıları dahil çalışır hale getirilmesi  ile  her blokun ayrı ayrı  teslimlerinin yapılması

Madde 3 – İhaleye ilişkin bilgiler

3.1.

a) İhale kayıt numarası:  …01-2024

b) İhale usulü: Açık ihale.

c) İhale (son teklif verme) tarihi ve saati: …/,,,,,/2024

Saat: 14:30

ç) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres): Avrupa Konutları 1 Sitesi – Clup house toplantı Odası

3.2. Teklifler, ihale (son teklif verme) tarih ve saatine kadar , kapalı zarf içerisinde ihale komisyonuna teslim edilir. İhale (son teklif verme) saatine kadar verilmeyen teklifler değerlendirmeye alınmaz.

3.3. Verilen teklifler, zeyilname düzenlenmesi hali hariç, herhangi bir sebeple geri alınamaz.

3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar verilen teklifler kabul edilir.

3.5. İlan tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde de ihale yukarıda belirtilen saatte yapılır.

3.6. Saat ayarlarında, TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü tarafından zamanı en az hatayla ölçmek üzere kullanılan atom saati esas alınır.

Madde 4 – İhale dokümanının görülmesi ve temini ile işveren ihale komisyonuna  kayıt zorunluluğu

4.1. İhale dokümanı İşverenin site yönetiminde bedelsiz olarak görülebilir. İhaleye teklif verecek olanların, ihale dökümanını teslim almaları şarttır.

İhale dokümanının görülüp inceleneceği yer Avrupa konutları 1 site yönetim binasıdır.

4.2. İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortaklardan herhangi birinin dokümanı alması yeterlidir.

4.3. İhale dokümanının tamamını veya bir kısmını oluşturan belgelerin, Türkçe yanında başka dillerde de hazırlanması halinde, ihale dokümanının anlaşılmasında, yorumlanmasında ve anlaşmazlıkların çözümünde Türkçe metin esas alınır.

Madde 5- İhale dokümanının kapsamı

5.1. İhale dokümanı aşağıdaki belgelerden oluşmaktadır:

a) İdari Şartname,

b) Teknik Şartname,

c) Sözleşme Tasarısı,

ç) Yapım İşleri Genel Şartnamesi

d) Standart formlar,

Standart Form- Birim Fiyat Teklif Mektubu,
Standart Form-: Birim Fiyat Teklif Cetveli,
Standart Form-: Birim Fiyat İş Ortaklığı Beyannamesi,
Standart Form-: Kesin Teminat Mektubu,
Standart Form-: Geçici Teminat Mektubu  
Standart Form-: İş Deneyim Belgesi (Yüklenici İş Bitirme),
e) İhale dokümanı kapsamında verilecek diğer belgeler ,

Vekâletname

Faaliyet Belgesi

5.2. Ayrıca, bu Şartnamenin ilgili hükümleri gereğince İşverenin  düzenleyeceği zeyilnameler ile isteklilerin yazılı talebi üzerine İdare tarafından yapılan yazılı açıklamalar, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçasıdır.

5.3. İstekli tarafından, ihale dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Teklifin verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk teklif verene aittir. İhale dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.

Madde 6 – Bildirim ve tebligat esasları

6.1. İdare tarafından istekli ve istekli olabileceklere yapılacak bildirim ve tebligatlar, elektronik posta adresine veya kanuni tebligat adresine yapılır ve buna ilişkin teyit aranmaz.

6.2. İdare tarafından ortak girişimlere yapılacak bildirim ve tebligat, yukarıdaki esaslara göre pilot veya koordinatör ortağa yapılır.

.

II – İHALEYE KATILMAYA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 7- İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında kapalı zarf içerisinde beyan etmeleri gerekmektedir.

1) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler; imza sirküsü vb.

2) Ticaret Odası faaliyet belgesi, Ticari sicil gazetesi ( Kuruluş)

3) İş bitirme belgeleri, iş deneyim

4) Teknik personel bilgisi ve diploma sureti

5) Vergi ve SGK borcu yoktur belgesi

6) Teklif mektubu: Dosyadaki teklif mektubu ihaleye giren firmalar tarafından doldurulacak ve diğer belgeler ile birlikte kapalı zarf içerisinde sunulacaktır.

7) Tüm belgeler kapalı zarf içerisinde sunulacaktır.

7.2.

a) Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile, ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına ait bilgiler içeren sicil gazetesi

b) Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu,

c) Bu Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin standart forma uygun geçici teminat mektubu veya geçici teminat mektupları dışındaki teminatlar işverenin banka hesabına teminat bedeli olarak yatırılır.

ç) Bu Şartnamenin 7.4. ve 7.5. maddelerinde belirtilen, şekli ve içeriği ilgili uygulama yönetmeliklerinde düzenlenen yeterlik belgeleri,

d) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname.

e) İsteklinin ortak girişim olması halinde, teklif mektubu standart formu ekinde yer alan iş ortaklığı beyannamesi,

f) Alt yüklenici çalıştırılmasına izin verilmesi halinde, isteklinin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündüğü işlerin listesi,

g) Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere kullanılan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren, standart forma uygun belge,

7.2. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

7.3.1. İsteklinin, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

a) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan,

b) İlk ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde geçici kabulü yapılan işlerde, ilk sözleşme bedelinin en az % 80’i oranında denetlenen ya da yönetilen, işlere ilişkin deneyimini gösteren belgeleri sunması zorunludur.

c) İş deneyim belgeleri Kamu İhale Kurumundan alınan belgeler yanında , sözleşme konusu işle ilgili özel sektöre veya site yönetimlerine yapılan işler ile ilgili  fatura  vb. belgeler ile kanıtlanmak suretiyle ihaleye iştirak edebilirler.

c) İstekli tarafından teklif edilen bedelin % 70‘inden az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek bir sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgelerin sunulması gerekir. Birden fazla işin toplamı üzerinden sunulan iş bitirme belgeleri geçersizdir.

.

7.4. Tekliflerin dili

7.4.1. Teklifi oluşturan bütün belgeler ile tekliflerin değerlendirmesi aşamasında işverence talep edilmesi halinde isteklilerce sunulması gereken belgeler ve ekleri Türkçe olacaktır.

7.5. Belgelerin sunuluş şekli:

7.5.1. İşverence  talep edilmesi halinde istekliler tarafından, teklifleri kapsamında beyan edilen bilgi ve belgelerden ekleri ile birlikte bu maddede düzenlenen şekil kurallarına uygun olarak sunulur.

7.5.2. İstekliler, bu madde kapsamında idarece talep edilen belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.

7.5.3. Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.

7.5.4. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ( imza sirküsü , diploma , ticaret gazetesi aslı gibi )  belgelerin tesliminden önce işverene ihale yetkilisi tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini sunabilirler.

Madde 8 – İhalenin yabancı isteklilere açıklığı:

8.1. İhale, yeterlik kriterlerini taşıyan tüm yerli istekli firmalara açıktır.

.

Madde 9- İhale dışı bırakılma ve yasak fiil veya davranışlar

9.1. İsteklilerin, ihale tarihinde Vergi borcu, SGK kurum borcu olmamalıdır. Borçları olmadığına dair  ilgili kurumdan aldıkları belgeleri teklif zarfı içerisinde komisyona sunacaklardır.

10.1. Tekliflerin hazırlanması ve sunulması ile ilgili bütün masraflar isteklilere aittir. İstekli, teklifini hazırlamak için yapmış olduğu hiçbir masrafı idareden isteyemez.

10.2. İstekliler, teklifini gösteren fiyatları ve bunların toplam tutarlarını Türk Lirası olarak verecektir. Sözleşme konusu işin ödemelerinde Türk Lirası kullanılacaktır.

Madde 11 – İşin yapılacağı yerin görülmesi

11.1. İşin yapılacağı yeri ve çevresini görmek, inceleme yapmak, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. İşyeri ve çevresinin görülmesiyle ilgili bütün masraflar istekliye aittir.

11.2. İstekli, işin yapılacağı yeri ve çevresini görmekle; işyerinin şekline ve mahiyetine, iklim şartlarına, işin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekli çalışmaların ve kullanılacak malzemelerin miktar ve türü ile işyerine ulaşım ve şantiye kurmak için gerekli hususlarda maliyet ve zaman bakımından bilgi edinmiş; teklifini etkileyebilecek riskler, olağanüstü durumlar ve benzeri diğer unsurlara ilişkin gerekli her türlü bilgiyi almış sayılır.

11.3. İstekli veya temsilcilerinin işin yapılacağı yeri görmek istemesi halinde, işin gerçekleştirileceği binaya ve/veya araziye girilmesi için gerekli izinler İşveren tarafından verilecektir.

11.4. Tekliflerin değerlendirilmesinde, isteklinin işin yapılacağı yeri incelediği ve teklifini buna göre hazırladığı kabul edilir.

Madde 12 – İhale dokümanına ilişkin açıklama yapılması

12.1. İstekliler, tekliflerin hazırlanması aşamasında, ihale dokümanında açıklanmasına ihtiyaç duydukları hususlarla ilgili olarak, ihale tarihinden 10 gün öncesine kadar yazılı olarak açıklama talep edebilir. Bu tarihten sonra yapılacak açıklama talepleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

12.2. Talebin uygun görülmesi halinde İdarece yapılacak yazılı açıklama, ihale tarihinden en az on gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale doküman alanların belirttiği elektronik posta adresine gönderilir.

12.3. Açıklamada, sorular ile İdarenin ayrıntılı cevabı yer alır, açıklama talebinde bulunanın kimliği belirtilmez.

Madde 13 – İhale dokümanında değişiklik yapılması

13.1. İlan yapıldıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yapılmaması esastır. Ancak, tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin işverence tespit edilmesi veya İşverene yazılı olarak bildirilmesi halinde, zeyilname düzenlenmek suretiyle ihale dokümanında değişiklik yapılabilir. Bu değişikliklere ilişkin zeyilname, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olarak ihale dokümanlarına eklenir.

Madde 14 – İhale saatinden önce ihalenin iptal edilmesi

14.1. İşveren tarafından gerekli görülen veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların tespit edildiği hallerde, ihale saatinden önce ihale iptal edilebilir.

14.2. Bu durumda, iptal nedeni belirtilmek suretiyle ihalenin iptal edildiği ilan edilerek duyurulur. Bu aşamaya kadar teklif vermiş olanlara ihalenin iptal edildiği ayrıca tebliğ edilir.

14.3. İhalenin iptal edilmesi halinde, verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılır

14.4. İhalenin iptal edilmesi nedeniyle isteklilerce İşverenden herhangi bir hak talebinde bulunulamaz.

Madde 15 – İş ortaklığı

15.1. Birden fazla gerçek veya tüzel kişi iş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verebilir.

15.2. İş ortaklığında en çok hisseye sahip ortak, pilot ortak olarak gösterilmek zorundadır. Ancak bütün ortakların hisse oranlarının eşit olduğu veya diğer ortaklara göre daha fazla hisse oranına sahip ve hisseleri birbirine eşit olan ortakların bulunduğu iş ortaklıklarında ise bu ortaklardan biri pilot ortak olarak belirlenir.

15.4. İhalenin iş ortaklığı üzerinde kalması halinde, iş ortaklığı tarafından, sözleşmenin imzalanmasından önce noter onaylı ortaklık sözleşmesinin İdareye verilmesi zorunludur.

15.5. İş ortaklığı sözleşmesinde, ortaklık oranları, bu oranların işin sonuna kadar değiştirilmeyeceği ve pilot ortak ile diğer ortakların işin yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilsen sorumlu oldukları belirtilecektir.

Madde 16 – Konsorsiyum

16.1. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremez.

Madde 17 – Alt yükleniciler

17.1. İhale konusu işte işverenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

III. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 18 – Teklif ve sözleşme türü

18.1. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle her bir iş kaleminin miktarı ile iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

18.2. Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 19 – Kısmi teklif verilmesi

19.1. Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.

Madde 20- Tekliflerin sunulma şekli

20.1. Teklifler istekliler tarafından İhale dosyasında yer alan belgelerden, yalnızca teklif mektubu ve ekleri doldurularak hazırlandıktan sonra imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar gönderilir. Ortak girişimlerde teklifin ortakların tamamı tarafından imzalanması zorunludur.

20.2. Teklifin alınma zamanı site yönetimince ihale salonunda bulunan saat esas alınır.

.

20.3. Zeyilname ile teklif verme süresinin uzatılması halinde, İşveren ve isteklilerin ilk teklif verme tarih ve saatine bağlı tüm hak ve yükümlülükleri süre açısından, tespit edilecek yeni teklif verme tarih ve saatine kadar uzatılmış sayılır.

.

Madde 21 – Açık eksiltme

21.1. Bu ihalede açık eksiltme yapılacaktır.

Madde 22 – Tekliflerin geçerlilik süresi

22.1. Tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 20 – yirmi (rakam ve yazıyla) takvim günüdür.

Madde 23- Teklif fiyata dahil olan giderler

23.1. İsteklinin sözleşmenin uygulanması sırasında ilgili mevzuat gereğince ödeyeceği her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri ve benzeri giderler ile ulaşım, nakliye ve her türlü sigorta giderleri teklif fiyatına dahildir.

23.2. 24.1. maddesinde yer alan gider kalemlerinde artış olması ya da benzeri yeni gider kalemlerinin oluşması hallerinde, teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edilir. Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

.

23.3. Sözleşme konusu işin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV), ilgili mevzuatı çerçevesinde İşveren tarafından yükleniciye ayrıca ödenir.

Madde 24 – Geçici teminat

24.1. İstekliler teklif ettikleri bedelin % 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Teklif edilen bedelin % 3’ünden az oranda geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılır.

.

24.2. Geçici teminat olarak kullanılan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih, 21.01.2025 tarihinden önce olmamak üzere istekli tarafından belirlenir.

24.3. Geçici teminatı ihalede istenilen katılma şartlarını sağlamayan teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Madde 25- Teminat olarak kabul edilecek değerler

25.1. Teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda sayılmıştır:

a)Tedavüldeki Türk Parası.

b) Geçici teminat ve kesin teminat banka mektupları.

25.2. Teminatlar, teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir.

25.3. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

Madde 26 – Geçici teminatın serbest bırakılması/iadesi

26.1. İhale üzerinde bırakılan istekli ile ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye ait teminat mektubu dışındaki teminatlar ihaleden sonra iade edilir.

26.2. İhale üzerinde kalan isteklinin geçici teminatı ise gerekli kesin teminatın verilip sözleşmeyi imzalaması halinde serbest bırakılır/iade edilir.

26.3. İhale üzerinde kalan istekli ile sözleşme imzalanması halinde, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine ait geçici teminat, sözleşme imzalandıktan hemen sonra serbest bırakılır/iade edilir.

IV-TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLEŞME YAPILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 27 – Tekliflerin alınması ve açılması

27.1. Teklifler, bu Şartnamede belirtilen ihale saatine kadar ihale komisyonuna verilecektir.

27.2. Teklifler, ihale tarih ve saatinde hazır bulunanlar önünde, ihale komisyonu tarafından açılır. İhale komisyonunca ihale saatine kadar kaç teklif verilmiş olduğu ihale salonunda hazır bulunanlara duyurulur. İsteklilerin teklif mektubu ile geçici teminatlarının usulüne uygun olup olmadığı ve  diğer belgelerin uygunluğu kontrol edilir. Uygun olmayanların teklifleri geçersiz sayılır.

27.3. Teklifleri geçerli olan isteklilerden, ihale komisyonu yeterli süreyi aynı gün içinde  teklif sahiplerine duyurarak , aynı gün belirtilen saat içinde ikinci defa kapalı zarf içerisinde fiyat tenzilatı yaparak tekliflerini yenilemeleri istenir.

27.4. İkinci teklif zarfları açılarak katılımcılar huzurunda açılır ve fiyatı en uygun olan iki teklif sahibi ile son defa pazarlık yapılır. Bu iki firmadan en  uygun fiyatı veren firma ile evraklarında eksiklik yoksa sözleşme yapılır.

Madde 28- İsteklilerden tekliflerine açıklık getirmelerinin istenilmesi

28.1. İhale komisyonunun talebi üzerine İdare, tekliflerin incelenmesi, karşılaştırılması ve değerlendirilmesinde yararlanmak üzere açık olmayan hususlarla ilgili isteklilerden açıklama isteyebilir.

28.2. Bu açıklama, hiçbir şekilde teklif fiyatında değişiklik yapılması veya ihale dokümanında öngörülen kriterlere uygun olmayan tekliflerin uygun hale getirilmesi amacıyla istenilemez ve bu sonucu doğuracak şekilde kullanılamaz.

Madde 29 – Aşırı düşük teklifler29.1. Sınır değerin altında ve üstünde teklif sunan isteklilerin teklifleri açıklama istenilmeksizin reddedilecektir.

29.2. Sınır değer işveren ihale komisyonu tarafından önceden hesaplanmış en üst ve en alt değer olarak ihale teklifleri açılmadan önce ihale salonunda hazır bulunan istekli firmalara açıklanır.

Madde 30 – Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesi

30.1. İhale komisyonu kararı üzerine İdare, verilmiş olan bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal etmekte serbesttir. İdare bütün tekliflerin reddedilmesi nedeniyle herhangi bir yükümlülük altına girmez.

30.2. İhalenin iptal edilmesi halinde bu durum, bütün isteklilere gerekçesiyle birlikte derhal bildirilir.

.

Madde 31 – İhale kararının onaylanması veya iptali

31.1. İhale; kararın ihale yetkilisince onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır.

Madde 32 – Kesinleşen ihale kararının bildirilmesi

32.1. Kesinleşen ihale kararı, ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç üç gün içinde, ihale üzerinde bırakılan dahil, ihaleye teklif veren bütün isteklilere, alınan ihale komisyonu kararı ile birlikte bildirilir.

32.2. İhale kararının ihale yetkilisi tarafından iptal edilmesi durumunda da isteklilere gerekçeleri belirtilmek suretiyle bildirim yapılır.

32.3. İhale sonucunun bütün isteklilere bildiriminden itibaren beş gün geçmedikçe sözleşme imzalanmayacaktır.

32.4. İhale sonucuna itiraz eden firmalar, itirazlarını gerekçeleri ile ihale tarihinden itibaren 2 gün içinde site yönetimine yazılı olarak bildirecektir.

32.5. İhaleye katılan istekli firmaların itirazları, işveren ihale komisyonu tarafından itirazın yapıldığı tarihi izleyen 3 gün içerisinde karara bağlanarak, tüm istekli firmalara bildirilecektir. İşveren ihale komisyonu tarafından itirazlara karşı verilen kararlar kesin olup, işverenin bu kararına ayrıca yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.

Madde 33 – Sözleşmeye davet

33.1. İhale sonucu ihaleye katılan firmalara ihale karar bildirim tarihini izleyen günden itibaren üç gün içinde, ihale üzerinde bırakılan istekli sözleşmeye davet edilir. Bu davet yazısında, tebliğ tarihini izleyen beş gün içinde yasal yükümlüklerini yerine getirmek suretiyle sözleşmeyi imzalaması hususu bildirilir.

33.2. İsteklinin, bu davet yazısının bildirim tarihini izleyen üç gün içinde yasal yükümlülüklerini yerine getirerek sözleşmeyi imzalaması zorunludur. Aksi halde geçici teminatı gelir kaydedilir. Ve ikinci sıradaki firma sözleşmeye davet edilir.

Madde 34 – Kesin teminat

34.1. İhale üzerinde bırakılan istekliden sözleşme imzalanmadan önce, teklif fiyatının %8’i, oranında kesin teminat alınır.

Madde 35- Sözleşme yapılmasında isteklinin görev ve sorumluluğu

35.1. İhale üzerinde bırakılan istekli, sözleşmeye davet yazısının bildirim tarihini izleyen on gün içinde, ihale tarihi itibariyle mesleki faaliyetini mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak sürdürdüğüne ve ihale tarihinde 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde sayılan durumlarda olmadığına dair belgeler ile kesin teminatı verip diğer yasal yükümlülüklerini de yerine getirerek sözleşmeyi imzalamak zorundadır.

35.2. İhale üzerinde bırakılan isteklinin ortak girişim olması halinde, ihale tarihi itibariyle mesleki faaliyetini mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak sürdürdüğüne ve ihale tarihinde 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin belgeleri her bir ortak ayrı ayrı sunmak zorundadır.

35.4. Mücbir sebep halleri dışında, ihale üzerinde bırakılan isteklinin, sözleşmeyi imzalamaması durumunda, geçici teminatı gelir kaydedilir.

Madde 36 – Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibine bildirim

36.1. İhale üzerinde bırakılan istekliyle sözleşmenin imzalanamaması durumunda, belirlenmiş ise ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif fiyatının ihale yetkilisince uygun görülmesi kaydıyla, bu teklif sahibi istekliyle sözleşme imzalanabilir.

36.2. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli, 4734 sayılı Kanunun 42 nci maddesinde belirtilen sürenin bitimini izleyen üç gün içinde sözleşme imzalamaya davet edilir.

36.3. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekli, sözleşmeye davet yazısının bildirim tarihini izleyen on gün içinde, ihale tarihi itibariyle mesleki faaliyetini mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak sürdürdüğüne ve ihale tarihinde 4734 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde sayılan durumlarda olmadığına dair belgeler ile kesin teminatı verip diğer yasal yükümlülüklerini de yerine getirerek sözleşmeyi imzalamak zorundadır.

36.4. Mücbir sebep halleri dışında, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin, sözleşmeyi imzalamaması durumunda, geçici teminatı gelir kaydedilir.

36.5. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliyle de sözleşmenin imzalanamaması durumunda, ihale iptal edilir.

Madde 37 – Sözleşme yapılmasında İdarenin görev ve sorumluluğu

37.1. İşverenin sözleşme yapılması konusunda yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde istekli, sözleşmeye davet yazısının tarihinden 15 gün sonra   on gün süreli bir noter ihbarnamesi ile durumu işverene bildirmek şartıyla, taahhüdünden vazgeçebilir.

37.2. Bu takdirde geçici teminat serbest bırakılır/iade edilir ve istekli teminat vermek için yaptığı belgelendirilmiş giderleri isteyebilir.

Madde 38 – İhalenin sözleşmeye bağlanması

.

38.1. İdare tarafından ihale dokümanında yer alan şartlara uygun olarak hazırlanan sözleşme, ihale yetkilisi ve yüklenici tarafından imzalanır ve sözleşmenin İdarece onaylı bir örneği yükleniciye verilir. Yüklenici tarafından sözleşmenin birden fazla nüsha olarak düzenlenmesi talep edilirse, talep edilen sayı kadar sözleşme nüshası düzenlenir.

.

38.2. Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin her türlü vergi, resim ve harçlar ile diğer sözleşme giderleri yükleniciye aittir.

V- SÖZLEŞMENİN UYGULANMASI VE DİĞER HUSUSLAR

Madde 39- Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin hususlar

39.1. Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin aşağıdaki hususlar sözleşme tasarısında düzenlenmiştir.

a) Ödeme yeri ve şartları

b) Avans verilip verilmeyeceği, verilecekse şartları ve miktarı

c) İşe başlama ve iş bitirme tarihi

ç) Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları

d) Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi

e) Cezalar ve sözleşmenin feshi

f) Denetim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar

g) Anlaşmazlıkların çözüm şekli

Madde 40 – Fiyat farkı

40.1. İhale konusu iş için sözleşmenin uygulanması sırasında hiçbir şekilde fiyat farkı hesaplanmayacaktır.

Madde 41- İdari Şartnameye uyma zorunluluğu

41.1. İdari şartname hükümleri ihale uygulaması esaslarını düzenler ve tüm katılımcı firmalar idari şartnamenin bu hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar.

41.2. İşveren idari şartnamenin uygulanmasından ve yürütülmesinden sorumludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir